Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Waarom heeft De Hobby Boet gekozen bij "Nieuw Account " en Contactformulier voor reCAPTCHA:


Een reCAPTCHA is een beveiligingsmaatregel .Het controleert aan de hand van een test of vraag of je een legitieme bezoeker bent of niet. Dit, om te voorkomen dat een bot of script het formulier misbruikt om spam mee te gaan versturen. Zo voorkom je dat er bijvoorbeeld spamreacties onder je blogartikel worden geplaatst of dat je inbox volstroomt met ongewenste berichten die via het contactformulier zijn verzonden.


Wat is dat, een bot?

Het woord ‘bot’ is een afkorting van ‘robot’. Hiermee wordt een programma bedoeld dat geschreven is met het doel om bepaalde handelingen te automatiseren, zoals het invullen van formulieren. Dit soort bots speuren voortdurend het internet af, op zoek naar formulieren die niet beveiligd zijn.Waarom dan, zou je denken. De bouwers die achter deze spambots zitten, verkopen de e-mailadressen die ze via spambots krijgen. Of ze gebruiken het zelf om ongevraagde reclame te sturen naar een grote groep mensen. En wie weet, gebruiken sommige hackers spamrobots ook wel om je computer te infecteren met malware en ransomware.


Wat is ransomware?

Ransomware is schadelijke software, ook wel malware genoemd, die zich op een computer van een gebruiker nestelt. Dit gebeurt ongemerkt. Zodra de ransomeware zich heeft geïnstalleerd wordt de computer geblokkeerd. De gebruiker kan dan tegen betaling (losgeld) zijn computer weer ontgrendelen en zo weer toegang krijgen. Dit gebeurt vaak door middel van een couponcode, die te verkrijgen is op websites van deze criminelen.