Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

BODYCASTING SETS

HET MAKEN VAN EEN AFDRUK VAN HANDEN EN VOETEN
Het afvormen van een hand of voet levert een waardevol cadeau of een mooie herinnering op.

De afvorming vereist vaak een beetje oefening en werkt bij kleine kinderen het best als ze zeer vast slapen of als ze oud genoeg zijn om te begrijpen dat ze de hand een paar minuten stil moeten houden.

Uiteraard werkt het principe van afvorming op bijna elk lichaamsdeel.

Meestal wordt gewerkt met een eenmalig te gebruiken alginaat mal. Alginaat is gedroogd zeewier poeder en dus onschadelijk voor u. Ons alginaat gemengd met water is zeer vloeibaar en daarmee vooral geschikt om iets te "overgieten" mocht u het toch willen smeren dan kunt u minder water toevoegen (Alginaat : water = 3:1 in gewicht).

Je kunt ook met een zeer snelle siliconen werken, maar let op dat je vaseline moet gebruiken om te voorkomen dat haartjes uitgetrokken worden. Ook met gebruik van vaseline is er nog de kans dat wenkbrouwen en wimpers blijven plakken, wees dus altijd voorzichtig en doe eerst een kleine test.

Zowel de alginaat als de siliconen afvorming van een lichaamsdeel hebben een steunkap nodig. Als je de siliconen of alginaat in een bak gegoten hebt om het lichaamsdeel dan is de steunkap meestal de gietbak, anders moet je gebruik maken van bijvoorbeeld gipsverband.

In de verkregen mal kunt u verschillende materialen gieten. In de alginaat kunt u gips en siliconen gieten, en zelfs chocolade. Let op: watergevoelige producten zoals poly urethaan kunt u beter niet in een alginaat mal gieten! Als u graag poly urethaan afgietsels maakt kunt u beter een siliconen mal gebruiken of eerst in alginaat een gips gieten en dan daarvan een siliconen mal maken waarin u de pu kunt gieten.


There are no products in this section